| Rayane Bounida

Ajax aast op instagram-fenomeen dat bij RSC Anderlecht speelt

TRO
© BRUZZ
08/07/2021

Rayane Bounida, het 15-jarige Instagram-fenomeen uit de jeugd van RSC Anderlecht, wordt het hof gemaakt door de Nederlandse topclub Ajax. Dat schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf.

Met ruim 300.000 volgers is de jonge voetballer Rayane Bounida een hit op Instagram. Hij post er vooral filmpjes van acties, trucjes of doelpunten die hij maakt tijdens wedstrijden of op pleintjes in de buurt. De jeugdspeler van Anderlecht doet veel supporters van paars-wit dromen dat hij hun club in de toekomst veel prijzen en later misschien ook geld kan opleveren.

Daarvoor moet hij echter wel eerst een profcontract tekenen bij de club die hem opleidde. Vanaf hun 15de kunnen jeugdspelers in België een verbintenis sluiten met een club. Tot op heden tekende Bounida niet. Vanaf de leeftijd van 16 kunnen spelers ook, onder een aantal voorwaarden, bij een buitenlandse club tekenen. Zonder contract dreigt Bounida volgend jaar bijna gratis te vertrekken. In dat geval moet een buitenlandse club immers alleen een opleidingsvergoeding en geen transfersom betaald worden.

In Radio Radzinski, de Anderlecht-podcast van BRUZZ, spraken we eerder met Jean Kindermans, hoofd jeugdopleiding bij Anderlecht, over onder meer Bounida.

En die buitenlandse interesse is er volop. Grote clubs als Manchester City en Paris Saint-Germain volgen de jongen al langere tijd. En nu komt ook Ajax, waartegen Anderlecht volgende week nog een oefenwedstrijd speelt, aankloppen. Bounida zou volgens De Telegraaf afgelopen week een rondleiding gekregen hebben in het stadion van de Amsterdammers en de oefenterreinen. Of dat hem kan overtuigen, is nog niet duidelijk. Hoe dan ook drijven de buitenlandse clubs de prijs van het 15-jarige talent verder op.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni