Alessandro Schoenmaker nieuwe conditietrainer RSC Anderlecht

© PhotoNews
| Michael Verschueren (links) en Marc Coucke, aan het roer bij RSC Anderlecht.

De directie van RSC Anderlecht en physical coach Gino Caen hebben in onderling overleg beslist om hun samenwerking met onmiddellijke ingang stop te zetten. Dat laat de Brusselse club dinsdag weten. Alessandro Schoenmaker neemt de functie van Caen over.

"We willen Gino bedanken voor zijn inzet voor de club en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière", reageert algemeen manager Michael Verschueren kort op de clubsite. Caen kwam in oktober 2017 over van KV Oostende. Eerder werkte hij al bij KV Kortrijk samen met Hein Vanhaezebrouck. Die moest eind vorig jaar bij Anderlecht vertrekken en werd vervangen door de Nederlander Fred Rutten.

Schoenmaker is geen debutant in het vak. Hij was eerder al als physical coach actief bij onder meer Wolfsburg, Crystal Palace, FC Twente en Newcastle.

"In deze fase van de competitie moeten we alles op alles zetten en dit doen we met specialisten in elk domein. We zijn heel tevreden met de komst van Alessandro, die veel ervaring heeft op internationaal topniveau," verduidelijkt sportief directeur Frank Arnesen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?