Algerijnse topschutter aller tijden Islam Slimani tekent bij RSC Anderlecht

230201_twitterislamslimanihasjoineda.png
© Twitter
| Islam Slimani op de website van Anderlecht.
© Twitter
| Islam Slimani op de website van Anderlecht.
Updated: 01-02-2023 - 08:54

RSC Anderlecht heeft zich dinsdagavond, net voor de sluiting van de wintertransferperiode, alsnog versterkt met de 34-jarige Islam Slimani. De Algerijnse spits komt over van de Franse eersteklasser Stade Brestois en tekent een contract bij paars-wit tot het einde van het seizoen.

Slimani was eerder actief bij topclubs als Sporting Portugal, Leicester City, AS Monaco en Fenerbah├že.

"Naast zijn 134 doelpunten in clubverband is hij met 42 doelpunten in 89 wedstrijden ook de Algerijnse topscorer aller tijden. Hij heeft eveneens vier edities van de Africa Cup, waaronder de eindzege in 2019, een WK, de Portugese beker en de Portugese Supercup achter zijn naam staan", stelt RSC Anderlecht op zijn website.

Paars-wit was al enkele weken op zoek naar een nieuwe aanvaller na het vertrek van Fabio Silva. Ook Sebastiano Esposito vertrok dinsdag.

Slimani kwam bij Brest, de nummer zestien uit de Ligue 1 en de club van onze landgenoot Noah Fadiga, in de eerste seizoenshelft niet verder dan een goal in zestien competitieduels.

Anderlecht is na 23 speeldagen in de Jupiler Pro League tegenvallend elfde, met 28 punten. Vrijdag wacht paars-wit een verplaatsing naar degradatiekandidaat Oostende.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?