Roller Club Koekelberg is van aanpak veranderd. Sinds Samuel Van Den Broecke (38) begin dit jaar aan het hoofd kwam, zet hij in op verjonging en groei. Zijn ambitie is niet min: de grootste worden.

"De vorige voorzitter had sinds het ontstaan van de club in 1975 aan het roer gestaan," vertelt Van Den Broecke. "Als voorzitter leg ik nieuwe accenten. Zo worden er nieuwere technieken aangeleerd, hebben we geïnvesteerd in materiaal en zijn er twee trainers bij gekomen, waardoor ze nu met drie zijn. Onze leden komen nu meer tot hun recht."

De modernisering krijgt een duw in de rug door - hoe kan het anders? - de sociale media. Via de populaire kanalen wordt heel wat publiciteit de wereld in gestuurd, en het lijkt te werken. De Koekelbergse rollerclub wil het oubollige imago van de sport van zich afwerpen. "Sinds we in september herbegonnen zijn, hebben we elke week wel twee à drie kinderen die het eens komen proberen met onze vijftien leden. Dat zijn vooral meisjes, maar er zijn ook een paar jongens bij, en sinds kort zelfs een dame van vijftig. Zij pikt de draad op die ze dertig jaar geleden had laten liggen. Iedereen traint samen op maandag en vrijdag (17-19 uur, red.). Dat zorgt voor een familiale sfeer. We zorgen ervoor dat de training geen verplicht nummertje is."

Kunstrolschaatsen is in feite dansen op je rolschaatsen en rekening houden met ritme, techniek en choreografie. In Koekelberg wordt de basis aangeleerd. "Eerst en vooral leer je lopen met rolschaatsen: als je dat niet kunt, kun je ook niet rijden. Na een maand kunnen onze leden de kleine vis al doen, waarbij ze hun rolschaatsen kruisen tijdens het rijden. Tijdens het seizoen komen daar nog heel wat pasjes bij, en bijvoorbeeld ook pirouettes. Ons jaar wordt afgesloten met een mooie show."

De Koekelbergse club deelt de Victoriazaal met Roller Club Ganshoren. Beide voorzitters werken samen en creëren zo een structuur waarbinnen kunstrolschaatsers kunnen doorgroeien. "Wij zijn eerder recreatief, zij competitief. Ganshoren neemt bijvoorbeeld deel aan het Belgisch kampioenschap. Onze trainingen vallen op hetzelfde moment en zijn voor een deel gezamenlijk, maar zij trainen nog een à twee keer per week extra. We proberen zoveel mogelijk leden te rekruteren en op te leiden. Zodra ze een goed niveau halen en door willen groeien, kunnen ze naar Ganshoren overstappen. Elk jaar willen we dat met een à twee leden kunnen doen. Momenteel zit Ganshoren in de Belgische top vijf. We hopen ooit internationaal tot de vijf besten te behoren, maar daarvoor is er nog een lange weg te gaan."

De volgende stap in het ambitieuze plan van Van Den Broecke is om over een paar jaar een club van minstens vijftig leden te leiden. "Een grote club, dat wil ik, een familiale club die er is voor haar leden. Ik heb deze club overgenomen omdat ik ambitie heb, en ik zal er alles voor doen. Ik wil minstens de grootste rollerclub uit de regio worden."

Meer info via 0471-57.98.41 of koekelbergrc@hotmail.com

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Koekelberg , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni