Anderlecht: akkoord over uitbreiding Vanden Stockstadion

© brusselnieuws.be
12/02/2010
Het Constant Vanden Stockstadion wordt uitgebreid tot 30.000 zitplaatsen. Voetbalclub Anderlecht bereikte daarover een akkoord met de gemeente.

Door de toevoeging van een 'derde ring' zal het stadion in het Astridpark in 2013 plaats bieden aan 30.000 zittende supporters. Nu zijn dat er iets meer dan 21.000. Het comfort gaat ook omhoog voor alle toeschouwers. De werken zullen in de zomer van volgend jaar van start gaan.

De definitieve plannen blijven een goed bewaard geheim. "Die primeur willen we aan de buurtbewoners geven," zegt manager Herman Van Holsbeeck. "Maar ik kan al verklappen dat het iets wordt zoals de Allianz Arena in München maar dan in het klein."

Anderlecht wilde niet wachten op de toekenning van het WK 2018 en het eventuele nieuw groot voetbalstadion op de Heizel of Schaarbeek-Vorming. "We kunnen het ons niet veroorloven om verder te wachten. Beter een vogel in de hand, dan tien in de lucht."

De gemeente Anderlecht komt niet financieel tussen voor de verbouwing. Dat is ook niet nodig omdat de club pas is omgevormd tot een naamloze vennootschap. Dat ging gepaard met een forse kapitaalsinjectie van om en bij de tien miljoen euro.

De Henri Simonetzaal moet wijken voor de stadionuitbreiding, maar er komt een nieuwe multifunctionele sporthal aan het Bracops ziekenhuis. Ook de parkeerproblemen in de buurt van het stadion zullen worden aangepakt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni