| KRC Genk - RSC Anderlecht: 0-1.

Anderlecht begint 2018 met de volle buit tegen Genk

MD
21/01/2018

RSC Anderlecht heeft tegen KRC Genk de 3 punten gepakt. Een mooie goal van Hanni volstond voor de Brusselaars, die de volledige tweede helft tegen 10 man speelden. Anderlecht loopt zo al een beetje van hun achterstand op leider Club Brugge in.

De Brusselaars moesten in hun eerste wedstrijd van 2018 op bezoek bij KCR Genk, pas negende in de stand. Anderlecht rekende daarbij op nieuwkomer Kenny Saief en de imposante Ganvoula. De aanstormende talenten Kayembe, Amuzu en Dante haalden ook de selectie maar zaten op de bank.

En die eerste wedstrijd van het nieuwe jaar ging meteen furieus van start. Gerkens had de Brusselaars binnen de openingsminuut altijd op voorsprong moeten brengen, maar mikte onbegrijpelijk naast na een snelle combinatie van Hanni en Appiah.

Genk ontsnapte zo al heel vroeg aan een achterstand, maar voerde daarna meteen zelf de druk op. Deschacht moest tot twee keer toe gevat tussenkomen op een gevaarlijke voorzet. Net toen Genk echt de controle over het spel had, was daar echter weer Gerkens die deze keer uitstekend opdook voor doel, maar de jonge Limburger zag zijn kopbal op de paal stranden.

Rood voor Genk

En de kansen bleven maar komen voor beide ploegen. Pozuelo pakte uit met een geniale actie en dito doorsteekbal, maar ook Vanzeir trof oog in oog met Anderlecht-doelman Sels de paal. Net voor rust viel dan toch het openingsdoelpunt: Appiah kreeg de bal nog net bij Hanni, die het met het een even subtiel als briljant stiftertje afmaakte.

0-1 was meteen ook de ruststand, en vlak na de pauze rekende Anderlecht zich helemaal rijk wanneer Malinovsky een domme tweede gele kaart pakte. De thuisploeg met tien dus, al moet gezegd dat de Oekraïner van KRC Genk in de eerste helft wel zelf al slachtoffer geworden was van een stevige elleboogstoot van Sven Kums, die slechts geel kreeg.

Zo opwindend de eerste helft was, zo snel bloedde die leeg na de rode kaart voor Genk. Anderlecht kreeg via invallers Teodorczyk en Amuzu wel nog goede kansen op de 0-2, maar het bleef bij dat ene doelpuntje. Anderlecht pakt zo wel een belangrijke driepunter en loopt bij het begin van de tweede seizoenshelft meteen 2 punten in op leider Club Brugge, dat eerder op de dag gelijkspeelde tegen Antwerp.