Anderlecht begint als leider aan play-offs

© brusselnieuws.be
20/03/2011
Sporting Anderlecht heeft in eigen huis met 3-2 gewonnen van AA Gent, de derde in de stand. Paars-wit kwam twee keer op achterstand maar kon uiteindelijk toch winnen op de laatste speeldag van de reguliere competitie.

De eerste helft van Anderlecht-Gent was er een om snel te vergeten maar de tweede bracht heel wat spektakel. Gent opende vrij snel de score via Soumahoro. Paars-wit reageerde snel via De Sutter, die de bal van ver binnen knalde (1-1). De thuisploeg leek het laken daarna naar zich toe te trekken maar toch was het Gent dat opnieuw op voorsprong kwam via Thijs (1-2).

In een razendspannend slot bracht De Sutter Sporting opnieuw langszij en even later duwde Lukaku een slimme pass van Badibanga in doel (3-2). Zo gaat Anderlecht alsnog als leider de play-offs in. Daarin begint het met één punt voorsprong op Genk en vier op Gent.

Winst voor FC Brussels
In tweede klasse kon FC Brussels nog eens een goeie zaak doen. De ploeg van trainer Michel De Wolf met 3-2 van Waasland-Beveren. FC Brussels staat daarmee nog altijd voorlaatste maar sluipt wel wat dichter bij degradatieconcurrenten Roeselare en Rupel Boom.

In derde klasse B staat White Star nu twee punten achter op leider Virton na verlies in eigen huis tegen Bocholt (0-2). Virton pakte een punt bij Grimbergen (1-1). Zaventem verloor bij Hasselt (4-2) maar staat nog altijd zesde. Union speelde 0-0 bij Ternat en blijft zevende.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni