Anderlecht begint met nederlaag tegen Lokeren

LV
© brusselnieuws.be
28/07/2013
In de allereerste wedstrijd van de nieuwe voetbalcompetitie heeft Anderlecht met 2-3 verloren van Lokeren. Kersvers kapitein Gillet trapte twee strafschoppen en miste er een.

Anderlecht speelde met heel wat jong geweld tegen Lokeren. Niet alleen Praet en Bruno, ook Mbemba begon aan de match. Bovendien mocht de 16-jarige Tielemans al snel invallen voor Kljestan, die uitviel met een wonde aan een oor.

Lokeren kwam na twintig minuten op voorsprong via debutant Vanaken. Suarez en Gillet troffen de paal op weg naar de gelijkmaker. Die kwam er vrij snel na de rust toen Bruno voorbereidend werk van Tielemans en Suarez afrondde.

De bezoekers waren echter niet onder de indruk en Vanaken trapte de Waaslanders opnieuw op voorsprong. Remacle kon zelfs aandikken tot 1-3.

Anderlecht kreeg nadien nog twee strafschoppen. Kapitein Gillet nam twee keer zijn verantwoordelijkheid. De eerste keer was het raak, de tweede keer miste hij. De kampioen kwam zo niet verder dan 2-3 in eigen huis en begint de competitie onderin de rangschikking.