Anderlecht beleeft historische Europese avond

© brusselnieuws.be
15/12/2011
Sporting Anderlecht heeft woensdagavond in de Europa League gewonnen van Lokomotiv Moskou. De stand na een knotsgekke match was 5-3. Anderlecht is daarmee groepswinnaar met het maximum van de punten, een primeur voor een Belgische club.

18 punten op 6 wedstrijden, dat is het indrukwekkende Europese saldo van paars-wit. Geen enkele Belgische club werd eerder in een Europese competitie groepswinnaar in zijn poule met het maximum van de punten.

Sporting zette gisterenavond in het eigen Astridpark de kroon op het werk met een spectaculaire zege tegen Lokomotiv Moskou. Nochtans zag het er het eerste halfuur niet goed uit voor Anderlecht. De 2-1-voorsprong bij de rust mocht gevleid genoemd worden. Na de koffie zette paars-wit de puntjes echter op de i: goals van Wasilewski, Suarez en Gillet maakten het verschil. De Russen eindigden de match met tien na een tweede gele kaart voor Ivanov.

Morgen is er de loting voor de 16de finales, dan kent paars-wit zijn tegenstander in de volgende ronde. Als groepswinnaar ontloopt Anderlecht alvast de sterkste tegenstanders.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni