| Nmecha scoorde z'n derde bekerdoelpunt.

Anderlecht bibbert, maar stoot wel door naar halve finale in de beker

MV
03/03/2021

Nmecha scoorde al vroeg voor RSCA, het slotoffensief van Cercle Brugge kwam te laat en doelman Wellenreuther ontpopte zich tot bekerheld. En zo stoot Anderlecht dus nog eens door naar de halve finales van de Croky Cup.

Een aantal fans van Cercle Brugge drapeerde het lege uitvak in het Lotto Park met groen-zwarte vlaggen. Maar dat was dan meteen ook de beste actie uit Brugge in de hele eerste helft.

Het was dus Anderlecht dat het laken stevig naar zich toe trok. Sambi zonderde Nmecha perfect af in de rug van de Cercle-defensie en de spits deed het met een sublieme controle en degelijke afwerking: 1-0 na nog geen kwartier.

COBBAUT_RSCA

| Elias Cobbaut maakte zijn rentree en hield mee de nul voor Anderlecht.

Anderlecht dankt Wellenreuther

Alles wat paars en wit was dacht aan een vlotte overwinning met veel goals, maar echt grote kansen vielen er niet te noteren. Aan de overkant moest doelman Wellenreuther wel paraat zijn op een afgeweken bal van Denkey, die deed het trouwens wel beter dan de groen-zwarte vlaggen.

Want na rust trof Denkey ook meteen de paal met een kopbal. Anderlecht kreeg nog een tweede waarschuwing van Musaba, Wellenreuther ging goed plat.

Paars-wit nam dan het commando eventjes over. Nmecha zag een tweede goal afgekeurd wegens buitenspel, Miazga kopte op Bruzzese na een goeie actie van invaller Bruun Larsen.

Kortste weg naar Europa

Eigenlijk verdiende Cercle Brugge een goaltje, want weer was daar Musaba met een kopbal. Maar gelukkig voor Anderlecht, was daar ook weer Wellenreuther. Die keepte stilaan één van zijn beste matchen voor RSCA.

Kompany zijn troepen moesten pompen of verzuipen. Weer was er een zweefduik nodig van Wellenreuther om Denkey van een doelpunt te houden. Coach Yves Vanderhaeghe van Cercle vloekte dat het een lieve lust was, maar hij besloot wel deze wedstrijd aan te vatten met een rist reservespelers.

En zo stoot Anderlecht dus door naar de halve finale van Croky Cup, een opsteker toch. Want de beker dat is, jawel, nog altijd de kortste weg naar Europa. RSCA weet donderdagavond wie de volgende tegenstander wordt.