| Anderlecht ziet zich de kortste weg naar Europees voetbal door de neus geboord.

Anderlecht bijt tanden stuk op stug Genk en mag beker vergeten

MD
© BRUZZ
14/03/2021

Geen bekerfinale voor RSC Anderlecht. De aansluitingstreffer van de ingevallen Adrien Trebel gaf paars-wit nog even hoop, maar Genk trok aan het langste eind met 1-2 en mag naar het Heizelstadion. Anderlecht ziet zich zo de kortste weg naar Europees voetbal door de neus geboord en moet vol aan de bak in de competitie als het play-off I nog wil halen.

Een wedstrijd op leven en dood: zo kondigden Anderlecht en KRC Genk deze bekerclash aan. Beide ploegen kennen een kwakkelseizoen in de competitie en zijn nog allesbehalve zeker van play-off I. De kortste weg naar Europees voetbal, waar vooral paars-wit sportief en financieel naar snakt, liep dus via de beker.

In deze halve finale was Anderlecht thuis in het Lotto Park al vroeg op achtervolgen aangewezen. Een goeie combinatie van Genk kende Onuachu als eindstation, die de bal in doel wist te duwen. Paars-wit kon daar in een intense wedstrijd met veel balverlies weinig tegenover stellen. Een schot van El Hadj werd net voor rust wel nog knap uit doel geranseld door de Genkse goalie Vandervoordt.

Kompany greep in na de rust en bracht Mohammed Dauda voor Diaby, maar veel zoden bracht dat niet aan de dijk. Integendeel: het was Genk dat via een ongelukkige owngoal van Miazga nog een tweede keer wist te scoren in het Lotto Park.

Driedubbele wissel

Anderlecht moest nu wel alles op alles zetten en dat deed Kompany ook met een driedubbele wissel. Van Mykhaylichenko, Bruun Larsen en Adrien Trebel was het die laatste die zich meteen liet opmerken: nadat een doorgebroken Nmecha neergehaald werd door Lucumi, mocht die gaan douchen en zette Trebel zich achter de vrije trap. Met succes: de bal verdween netjes in de hoek en Anderlecht had weer hoop.

Toch bleek het tegen een strijdend Genk allesbehalve eenvoudig om kansen te creëren. Integendeel: Anderlecht duwde wel maar kreeg in die laatste 25 minuten geen enkele echte kans meer. Genk wist de zege over de streep te trekken en mag naar de bekerfinale tegen Standard. Voor Anderlecht wacht de enorme opdracht om in de laatste 4 wedstrijden nog play-off I veilig te stellen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni