Supporters Anderlecht c RSCA

Anderlecht blijft tweede na gelijkspel tegen Club Brugge

© FM Brussel
01/12/2014

De topper tussen Anderlecht en Club Brugge is zondag na een erg bewogen wedstrijd op 2-2 geëindigd. Anderlecht blijft daarmee tweede in de rangschikking, op één punt van leider Club Brugge.

Victor Vazquez van Club Brugge scoorde het eerste doelpunt in de eerste helft, enkele minuten later kon Praet gelijk maken. Niet lang na de rust bracht Deschacht Anderlecht op voorsprong. In de slotfase moest die voorsprong weer afgegeven worden toen Vazquez de gelijkmaker voor Brugge scoorde.

Besnik Hasi, trainer van Anderlecht, toont zich niet tevreden over zijn spelers. “Hoe komt het toch dat wij op die momenten domme fouten maken? Dat was helemaal niet nodig want wij hadden de wedstrijd onder controle. Ik weet dat ik jonge spelers in mijn ploeg heb, maar nu wordt het wel vervelend. Dat kan één of twee keer gebeuren, maar bij de derde keer moet je je toch vragen beginnen te stellen.”

Het 2-2-gelijkspel betekent dat er weinig verandert aan de top in eerste klasse. Anderlecht is nog altijd tweede in de rangschikking met 31 punten. Dat is één punt minder dan leider Club Brugge.