© Twitter RSC Anderlecht. | RSC Anderlecht - AA Gent: 1-0.

Anderlecht boekt moeizame maar verdiende zege tegen Gent

MD
© BRUZZ
26/12/2017

RSC Anderlecht heeft 2017 met een zege afgesloten. Tegen AA Gent ontbrak alweer het goede voetbal, maar de Brusselaars wonnen uiteindelijk wel verdiend met het kleinste verschil na een doelpunt van Sofianne Hanni.

Anderlecht begon opnieuw met de vinnige Francis Amuzu aan de wedstrijd, door de blessure van Kara moest Dendoncker dan weer een rijtje achteruit.

Hein Vanhaezebrouck keek AA Gent voor het eerst opnieuw in de ogen sinds zijn overstap naar het Constant Vanden Stockstadion, maar wist maar al te goed dat er vooral moest gewonnen worden om de kloof met leider Club Brugge niet te vergroten.

Toch kon Anderlecht geen grote kansen afdwingen in de eerste 45 minuten. Een knal van Deschacht was zowat de enige doelpoging die naam waardig, de bezoekers uit Oost-Vlaanderen konden daar zelf weinig tegenover zetten maar hielden wel eenvoudig stand.

In de tweede helft zetten de Brusselaars meer druk, maar toch viel de eerste enorme kans van de wedstrijd voor de voeten van een Gentenaar. Sylla mocht alleen af op het doel van Sels, maar die pareerde het schot uitstekend met de voeten.

Anderlecht kwam met de schrik vrij, maar liet even later dan toch een zucht van opluchting door het stadion rollen. Een strakke voorzet van Trebel belandde op het hoofd van Dendoncker, Kalinic ranselde de kopbal eerst nog uit zijn doel, maar Hanni stond op de juiste plaats om de 1-0 binnen te duwen.

AA Gent viel in de slotfase nog met 10 man na een tweede gele kaart voor Kalu, zijn slachtoffer Amuzu kreeg zowaar nog een applausvervanging van het Anderlechtse publiek.

Anderlecht sluit zo het jaar met een zege af, maar zal in 2018 uit een ander vaatje moeten tappen als het de autoritaire leider Club Brugge nog het vuur aan de schenen wil leggen in de strijd om het kampioenschap. De Brusselaars leggen wel beslag op de tweede plaats en zetten AA Gent op acht punten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, RSC Anderlecht, RSCA, Jupiler Pro League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni