| Lior Refaelov scoorde zijn vijfde doelpunt in vier wedstrijden.

Anderlecht boekt tegen STVV vierde overwinning op rij

© BRUZZ - Belga
15/12/2021

RSC Anderlecht zet stilaan een mooie zegereeks neer. Paars-wit nam dinsdagavond met 2-0 de maat van STVV en sluipt daardoor de top drie binnen. Man in vorm Lior Refaelov en invaller Majeed Ashimeru scoorden de doelpunten in de tweede helft.

De Brusselaars slaagden er in de eerste helft niet in om het Truiense blok te ontwrichten, met een brilscore halverwege als logisch gevolg. Na 55 minuten schudde doelman Daniel Schmidt een knappe redding uit zijn mouwen op een kopbal van Yari Verschaeren, die voor het eerste grote doelgevaar zorgde na de pauze.

De Japanner moest zich even later toch gewonnen geven aan Lior Refaelov (60.), die zijn vijfde competitiedoelpunt in vier wedstrijden tegen de netten knikte. Nadien was het lang wachten op de verlossende tweede goal. Benito Raman zag zichzelf eerst nog teruggefloten worden door de VAR, Majeed Ashimeru (90.+6) mocht in de slotseconden wel vieren.

Anderlecht trekt zo met een 12 op 12 op zak naar Jan Breydel om er Club Brugge zondagmiddag partij te geven. Het wipt naar een voorlopige derde plaats in het klassement met 34 punten en hijgt in de nek van de landskampioen, die 36 punten telt met een wedstrijd minder. Leider Union (40 punten) zakt woensdagavond af naar Zulte Waregem.