Anderlecht-coach Mazzu wil ploeg tegen West Ham vertrouwen zien opdoen

RSC Anderlecht, met coach Felice Mazzu, plaatste zicht op 25 augustus 2022, na strafschoppen voor eigen volk tegen Young Boys Bern,  voor de groepsfase van de Conference League RSC Anderlecht, met coach Felice Mazzu, plaatste zicht op 25 augustus 2022, na strafschoppen voor eigen volk tegen Young Boys Bern,  voor de groepsfase van de Conference League
© Belgaimage
| RSC Anderlecht, met coach Felice Mazzu, plaatste zich op 25 augustus voor de groepsfase van de Conference League.
© Belgaimage
| RSC Anderlecht, met coach Felice Mazzu, plaatste zich op 25 augustus voor de groepsfase van de Conference League.

Anderlecht ontvangt donderdagavond op de derde speeldag in de Conference League het Engelse West Ham. Na het 0-1 verlies in de competitie tegen Charleroi stijgt de spanning in het Lotto Park, maar trainer Felice Mazzu laat zich niet van de wijs brengen. "Elke wedstrijd willen we gebruiken om beter te worden, te evolueren, de dingen zo goed mogelijk te doen en vertrouwen te winnen", zegt hij daags voor de match.

West Ham is met 6 op 6 leider in groep B voor Anderlecht (4 punten). "Ook al geloven veel mensen niet in ons voor morgen, ik denk dat mijn groep in staat is goeie dingen te tonen tegen een tegenstander als deze", stelt Mazzu. "Ook al is de match misschien 'minder belangrijk' dan die van zondag (tegen Mechelen, red), toch willen we tonen dat we zin hebben om iets goeds neer te zetten en deze competitie niet los te laten."

Tegen de Hammers, vijftiende in de Premier League, belooft het ook een fysieke slag te worden. "Iedereen weet dat het fysieke aspect belangrijk is in het Engelse kampioenschap, maar wij weten dat er niet alleen dat is", legt de Anderlecht-coach uit. "West Ham heeft voor meer dan 150 miljoen euro transfers gedaan. Dat betekent dat er ook technische kwaliteit aanwezig is."

Woensdag trainde Lucas Stassin, auteur van zes goals in zeven duels voor RSCA Futures in de Challenger Pro League, mee met de A-ploeg. "Zijn aanwezigheid is verdiend", benadrukt Mazzu. "Lucas heeft goede prestaties neergezet, deed meer dan alleen doelpunten scoren. Hij is erg geƫvolueerd. Morgen is het misschien een kans, gezien het aantal spelers dat op het wedstrijdblad mag, om hem en de jongeren een signaal te geven."

Verdediger Jan Vertonghen verwacht van de match tegen West Ham dat het "een enorme uitdaging" wordt, maar een goede leerschool. "Het is goed te kunnen spelen tegen een grote naam, kennis te maken met een ploeg van dat niveau," zegt Vertonghen.

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?