| (archiefbeeld)

Anderlecht-coach Mazzu zag 'bemoedigende' tweede helft tegen West Ham

© Belga
14/10/2022

RSC Anderlecht moest op de vierde speeldag van groep B in de Conference League voor de tweede week op rij het onderspit delven tegen West Ham. Op bezoek in het Londen Stadium moesten de Brusselaars zich met 2-1 gewonnen geven. Coach Felice Mazzu erkende na afloop zijn meerdere in West Ham.

Mazzu verklaarde dat hij over bepaalde momenten in de wedstrijd tevreden kon zijn, maar over andere helemaal niet. "We zijn goed aan de wedstrijd begonnen, maar na de 1-0 hebben we de match ondergaan", zei hij aan Sporza. "Na het eerste halfuur heb ik ingegrepen. Met de 3-5-2-opstelling waren we beter georganiseerd en verdedigden we beter. Maar als de tegenstander sterker is, dan moet je dat kunnen toegeven."

"West Ham heeft getoond dat het sterker was dan wij, maar onze tweede helft was toch bemoedigend", vervolgde Mazzu. "We hebben de tweede helft uiteindelijk ook gewonnen. Ik betreur wel de laatste vijf minuten. Daar hadden we balbezit beter moeten uitspelen, we hebben kansen laten liggen om gevaarlijker te zijn."

"We hadden meer druk moeten zetten, een derde tegendoelpunt maakte niet veel meer uit. We hebben het geprobeerd, maar er waren te veel technische fouten. Er zijn positieve en negatieve zaken te onthouden, maar finaal was West Ham gewoon te sterk."

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni