Anderlecht competitieleider na zege tegen Charleroi

Theo_Leoni_Anderlecht
© Belga Image
| Théo Leoni (rechts) opende op fraaie manier de score voor Anderlecht tegen Charleroi.
© Belga Image
| Théo Leoni (rechts) opende op fraaie manier de score voor Anderlecht tegen Charleroi.

RSC Anderlecht heeft zondagavond op de vijfde speeldag in de Jupiler Pro League met 2-1 (rust: 1-0) gewonnen van Sporting Charleroi. Door deze overwinning is paars-wit tijdelijk leider in de Belgische hoogste voetbalklasse.

Na 34 minuten trapte Théo Leoni paars-wit met een heerlijke krul in de verste hoek op voorsprong, al bleek achteraf dat het openingsdoelpunt afgekeurd had moeten worden vanwege een foutieve inworp van Benito Raman. De eenmalige Rode Duivel stond bij de inworp immers met één voet op het speelveld. Dat veranderde niets aan het feit dat de voorsprong verdiend was voor een gretig Anderlecht.

Vlak na de pauze wrong de ingevallen Francis Amuzu dan weer een huizenhoge kans de nek om. Charleroi rook steeds meer zijn kans en nadat Badji een kopbal op de deklat had zien belanden, was het een kwartier voor affluiten toch raak voor de bezoekers. Bij een stilstaande fase werd Stelios Andreou vergeten aan de tweede paal en de Karolo had de gelijkmaker maar binnen te tikken: 1-1.

Het was een wake-upcall voor Anderlecht, dat bij de eerste tegenprik twee minuten later alweer op voorsprong klom. Rechtsachter Killian Sardella schilderde een schitterende voorzet op het hoofd van Amuzu, die zijn misser van voordien meteen goedmaakte: 2-1. Daar bleef het ook bij, diep in de toegevoegde tijd liet paars-wit nog twee kansen liggen om de voorsprong verder uit te diepen.

Leidersplaats

Dankzij de vierde competitiezege op rij, de eerste reeks van vier in de competitie onder coach Brian Riemer en de eerste twaalf op twaalf sinds september 2021, komt paars-wit met twaalf punten aan de leiding, twee meer dan Club Brugge, AA Gent en Eupen.

Union, Club, Gent, Genk en Antwerp zagen hun duels echter uitgesteld worden vanwege Europees midweekvoetbal. Het is dus een voorlopige leidersplaats voor Anderlecht, maar wel de eerste in meer dan een jaar. Op de openingsspeeldag van vorig seizoen stonden ze gedeeld eerste.

Het is intussen van augustus 2018, destijds op de vierde speeldag, geleden dat Anderlecht nog eens alleen aan de leiding stond in de Jupiler Pro League. Charleroi mist zijn start volledig en is met drie punten pas twaalfde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?