Anderlecht duikt top 4 in na demonstratie op de Bosuil

© Belga
| Ashimeru effende het pad, nadien maakte Anderlecht nog drie goals en won het met 1-4 op Antwerp.

Anderlecht heeft op de Bosuil de deur naar play-off 1 iets verder opengeduwd. Met een 1-4 overwinning tegen Antwerp duikt RSCA de top vier in, en staat het zelfs op twee punten van de tweede (Antwerp zelf). De ploeg van Vincent Kompany domineerde van begin tot einde.

Anderlecht speelde in maagdelijk witte shirts en drukte de thuisploeg weg met veel balbezit. De eerste echte kans was ook voor RSCA. Op aangeven van Nmecha kon Ashimeru uithalen, zijn knal ging nipt naast.

Antwerp kwam niet uit de omknelling. Verschaeren verscheen plots voor doelman De Wolf, maar hij kon net niet besluiten. Aan de overkant dreigden de Antwerpenaren een eerste keer met een laag schot van Refaelov, Wellenreuther kon klemmen. Toen waren er al 20 minuten verstreken.

Boeman De Wolf

Maar Anderlecht liet Antwerp niet overnemen. Trebel knalde net over het vijandige doel en dan haalde Nmecha nog eens hard uit, er was een parade nodig van De Wolf om de 0-1 uit doel te houden.

ANTWERP_RSCA_KOMPANY_VERCAUTEREN
© Belga
| Kompany begroet Vercauteren, die laatste moest vertrekken bij RSCA omdat Kompany hoofdcoach werd.

In de tweede helft meer van hetzelfde. Anderlecht domineerde en dat resulteerde in een strafschop. Want Lukaku ging te driest in op Sambi en de bal ging dus terecht op de stip.

Nmecha wilde die klus maar wat te graag klaren, maar De Wolf toende zich weer de boeman en pakte de elfmeter van de Duitse RSCA-spits.

Op rozen

Maar lang moest Paars-wit niet balen, Nmecha maakte alles goed door De Laet er helemaal uit te lopen en met buitenkant rechts Ashimeru de openingsgoal aan te beiden. De Ghanees legde de bal koeltjes in doel, 0-1.

Antwerp leek wakker te worden na de treffer van Ashimeru, maar echte kansen volgden niet. Anderlecht kreeg meer ruimte, maar dat er zoveel ruimte was rond minuut 60 bij een hoekschop? Daar stond iedereen van te kijken.

Trebel zwiepte de bal voor doel, aan de tweede paal stond Murillo helemaal vrij. Hij kon de bal rustig met de binnenkant van de voet in doel deponeren. RSCA meer dan verdiend op rozen en nu een stap dichter bij play-off 1.

ASHIMERU_RSCA
© Belga
| Ashimeru maakt z'n goal in de beker ook eentje in de competitie.

Schaapjes op het droge

Anderlecht had de schaapjes helemaal op het droge, nu ook De Wolf twee keer verschalkt was. Vercauteren bracht bij Antwerp wel nog Mbokani in de ploeg, maar dat bracht geen zoden aan de dijk. Want daar was Molenbekenaar Anouar Ait El Hadj. Met een droge knal in de kruising tekende hij voor de 0-3.

In de resterende tien minuten was Anderlecht natuurlijk helemaal los. Na een sublieme aanval over rechts via Amuzu en Nmecha was het Verschaeren die simpel de 0-4 in doel trapte. Een eerredder voor Antwerp kwam er via Le Marchand, maar dat verdiende Antwerp zelfs niet, want de spelers van Vercauteren acteerden een hele match enorm zwak.

Het zal Kompany een zorg wezen, hij zet met Anderlecht de deur wat verder open richting play-off 1 met de eerste vier ploegen van 1A. RSCA telt drie punten meer dan vijfde KV Oostende.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?