| Benito Raman scoorde twee keer tegen Vitesse.

Anderlecht duikt top acht binnen met felbevochten zege in Eupen

02/04/2023

RSC Anderlecht heeft zondagnamiddag op de 31e speeldag in de Jupiler Pro League met het kleinste verschil (0-1) gewonnen op bezoek bij KAS Eupen, de op drie na laatste in de stand. Benito Raman scoorde na rust het enige doelpunt van de wedstrijd.

Zonder de langdurig geblesseerde Yari Verschaeren en Islam Slimani, die na een kwetsuur pas recent de trainingen had hervat en uiteindelijk de wedstrijdselectie niet haalde, kon Anderlecht voor rust geen vuist maken aan de Kehrweg. Om het allemaal nog wat erger te maken, viel ook Verschaerens vervanger Lior Refaelov in de eerste helft op zijn beurt geblesseerd uit. In zijn plaats kwam Kristian Arnstad, voorin was er een basisplaats voor Benito Raman.

Het was de voormalige Gentenaar die nog het dichtst bij een treffer kwam. Na een snelle en slimme vrije trap van Anders Dreyer duwde Raman het leer tegen de netten, maar hij werd wegens buitenspel afgevlagd. Voor het overige kon paars-wit niet verstoppen dat het zijn beste spelers van de vorige weken miste.

In het begin van de tweede helft volgde vanuit het niets dan toch de verlossing voor de Brusselaars, toen Raman een vrije trap achterwaarts in doel knikte: 0-1, de vijfde competitietreffer van het seizoen voor de 28-jarige spits.

De bezoekers kwamen nadien enkele keren goed weg, onder meer na een kopbal van Boris Lambert op de paal en een schicht van Gary Magnée. Ook de ingevallen Smail Prevljak vond diep in de toegevoegde tijd de weg naar doel niet.

Het zou een verdiende gelijkmaker geweest zijn, de Anderlechtse overwinning was er eentje op karakter.