Anderlecht en Antwerp schieten weinig op met gelijkspel

© Belga
07/11/2022

Antwerp en Anderlecht hebben zondag op de Bosuil 0-0 gelijkgespeeld op de 16e speeldag in de Jupiler Pro League. In het klassement schieten beide teams weinig op met de brilscore.

Tijdens de opwarming blesseerde Jan Vertonghen zich, een tegenvaller voor Anderlecht. De Rode Duivel trok naar de kleedkamer, waardoor Moussa N'Diaye in de ploeg kwam. Verder mocht middenvelder Théo Leoni voor het eerst in de basis starten bij paars-wit.

Na een pover wedstrijdbegin dwong Balikwisha Anderlecht-doelman Van Crombrugge in de 38e minuut tot een knappe redding. Even later ging een afgeweken schot van Yusuf maar net naast het doel van de bezoekers.

Antwerp kwam opzetten in de tweede helft, maar het ontbrak The Great Old aan finesse. Amuzu kreeg een duwtje van Bataille toen hij alleen richting Antwerp-doelman Butez trok, maar er volgde geen strafschop. Bij Anderlecht mocht Adrien Trebel invallen, de eerste speelminuten van de Fransman sinds eind augustus.

In het slot kwamen de Brusselaars nog goed weg. De ingevallen Valencia dreigde, Van Crombrugge maakte zijn schot onschadelijk. In de herneming trapte Bataille de bal via Debast op de paal.

Na 7 op 21 blijft Antwerp met 34 punten tweede in de stand. De ploeg van Mark van Bommel ziet de achterstand op leider Racing Genk (43 ptn) uitlopen tot 9 punten. De Limburgers waren vrijdag met 4-1 te sterk voor Charleroi. Anderlecht is pas elfde met 20 punten.