Veel doelpunten op de Brusselse voetbalvelden zondag. Anderlecht scoorde vijf keer tegen Charleroi en BX vier keer tegen Ganshoren. White Star stoot door in de Beker van België.

Bij Anderlecht ontbond Matias Suarez nog eens zijn duivels. De Argentijn scoorde maar liefst drie keer tegen Charleroi. Twee keer was er goed voorbereidend werk van Acheampong. Tussendoor troffen ook de bezoekers twee keer raak maar Nuytinck en topschutter Bruno zorgden uiteindelijk voor een ruime marge (5-2). Met deze vierde zege op rij klimt paars-wit bovendien naar de tweede stek in de stand.

Eerder op de dag won BX Brussels zijn eerste thuiswedstrijd in vierde klasse. In de derby tegen Ganshoren werd het 4-1. De jongens van Kompany legden enkele goeie combinaties op de mat en toonden zich efficiënt voor doel. Ganshoren kon enkel de eer redden. Het burenduel lokte meer dan driehonderd toeschouwers naar het veld van VK Berchem.

In de vijfde ronde van de Beker van België klopte White Star reeksgenoot Dessel met 3-1. De ploeg uit Woluwe stoot daarmee door naar de 1/16de finales en mag zich opmaken voor een confrontatie met een eersteklasser.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni