Anderlecht en Club Brugge houden elkaar in evenwicht: 1-1

b8d505e8-anderlecht.jpg
© Belga
| Anderlecht kon niet winnen tegen Club Brugge.
© Belga
| Anderlecht kon niet winnen tegen Club Brugge.

De topper tussen RSC Anderlecht en Club Brugge van zondagavond op de achtste speeldag van de Jupiler Pro League heeft geen winnaar opgeleverd. Na affluiten gaf het scorebord in het Lotto Park 1-1 aan. Anderlecht topt voorlopig de rangschikking in de Belgische hoogste afdeling met 15 op 24. Club volgt op de tweede plaats met 14 op 21.

Een gesloten eerste helft leek te resulteren in een brilscore, tot paars-wit met wat geluk toch nog op voorsprong klom. Killian Sardella kopte een afgeweken voorzet van Francis Amuzu door naar Kasper Dolberg (39.), die aan de tweede paal met het hoofd in doel devieerde.

De doelpuntenmaker kon evenwel niet meer verder nadat hij eerder geblesseerd was geraakt in een duel met Brandon Mechele. Ook zijn land- en ploeggenoot Thomas Delaney moest bij het ingaan van de blessuretijd de strijd noodgedwongen staken doordat hij slecht neerkwam.

De tweede helft leverde een soortgelijk spelbeeld op. Blauw-zwart hees zich met nog zo'n kwartwedstrijd te gaan evenwel langszij. Philip Zinckernagel mocht ver oprukken en leverde het leer in bij Andreas Skov Olsen (64.), die de debuterende Kasper Schmeichel kansloos liet met een precieze overhoekse trap. In de slotfase braken de West-Vlamingen nog een keer gevaarlijk uit, maar Zeno Debast blokte het schot van Igor Thiago af in corner en voorkwam zo erger.

Eerder op de dag deelden Racing Genk en STVV de punten na een spektakelrijke Limburgse derby (3-3) en snoerde Union Sint-Gillis een onmondig Cercle Brugge de mond (0-2).

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?