Anderlecht en Gent houden elkaar in scoreloze omknelling

© Belga
| Spits Nmecha vecht één van zijn vele duels uit.

Wat moeten we schrijven over Anderlecht - Gent op speeldag 23 van het seizoen '20-'21? Misschien dat we deze match beter zo gelaten hadden. Wel veel strijd, maar voor de rest allemaal zeer onbeholpen en dus geen goals. RSCA blijft zo zonder overwinning in het jaar 2021 en staat gedeeld vierde (ja, dat nog wel).

Malse koude regen en twee ploegen die elkaar in evenwicht hielden. De eerste twintig minuten hadden niet veel meer dan dat om het lijf, gelukkig hadden wij wel voor een extra vestimentair laagje gekozen. Gent had in ieder geval wel de betere 'kansjes' in de openingsfase.

Kou lijden

Paars-wit antwoordde na een minuut of vijfentwintig met een schot van nieuwkomer Bruun Larsen. We waren voor het overige kou aan het lijden en hoopten dat het straks eens zou stoppen met regenen.

Anderlecht dreigde voor rust wel nog via Nmecha, de bal eindigde in de handen van de Gentse doelman Bolat, en ook het schot van de linker van Amuzu was hetzelfde lot beschoren.

FLOODLIGHTS_RSCA_GENT
© Belga
| Mijmerend keken we af en toe naar de stadionlampen en dachten we terug aan wedstrijden met publiek. Ook omdat er op het veld weinig te beleven viel.

Tien minuten naar rust sloeg de vlam even in de pan. Nmecha omspeelde Bolat, maar de hoek was te scherp om de bal binnen te trappen. In dezelfde actie achtte kapitein Sambi het moment rijp om van ver uit te halen, Bolat maakte de poging onschadelijk.

Plots Mukairu

De bezoekers van ex-RSCA-coach Vanhaezebrouck dreigden op de counter, maar thuisgoalie Wellenreuther stond goed pal. Het was wachten tot het eeuwige gebrei van Anderlecht resulteerde in iets concreet, en kijk daar was plots Mukairu.

De invaller dook goed op in de zestien, maar helaas bleef het daar ook bij. Zijn plaatsbal ging net over doel.

Met nog een kwartier te gaan schreven we de 0-0 al in de boeken, in de hoop dat we vanavond minder lang zouden moeten terugdenken aan deze pot voetbal.

Brengt beker soelaas?

0-0 dus. Ook al waren er wel nog wat schuchtere pogingen om daar iets aan te veranderen, maar het zal voor Anderlecht voor een andere keer zijn.

Misschien brengt de beker soelaas? Komende woensdagavond op het veld van eerste amateurklasser FC Luik gaan Kompany en co op zoek naar iets wat lijkt op een kentering.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?