Anderlecht en Rode Duivels in hetzelfde stadion?

© FM Brussel
06/09/2005
Binnen vijf tot tien jaar spelen Sporting Anderlecht en de Belgische nationale ploeg mogelijk in hetzelfde stadion. Jan Peeters, voorzitters van de Belgische voetbalbond, heeft in enkele kranten laten weten dat hij voorstander is van een dergelijk idee.

Zowel voetbalploeg Sporting Anderlecht als de Belgische voetbalbond zijn op zoek naar een nieuw stadion. Voor Anderlecht is het Constant Vanden Stock-stadion te klein voor wedstrijden in de Champion's League. De Belgische voetbalbond is dan al weer langer ontevreden over het Heizelstadion. Dat is te verouderd en de atletiekpiste zou een echte voetbalsfeer verhinderen.

Roger Vanden Stock, voorzitter van Anderlecht, heeft zijn oog laten vallen op Neerpede voor een nieuw stadion met een capaciteit van 45.000 toeschouwers waarvan 5.000 business-seats. De kostprijs voor het nieuwe stadion wordt op 100 miljoen euro geraamd.

Bondsvoorzitter Jan Peeters wil graag mee op die kar springen en het stadion afhuren voor de interlands van de Rode Duivels. Een financiële investering in de bouw van het stadion zit er dus niet in, wel het afhuren voor wedstrijden. Concrete afspraken over de ideeën van beide partijen zijn er echter nog niet gemaakt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni