| Jan Vertonghen

Anderlecht en Standard houden elkaar in evenwicht

© Belga
10/12/2023

RSC Anderlecht is er niet in geslaagd voor de tweede keer deze week te winnen tegen Standard. Na de 2-0 zege in de achtste finales van de Beker van België speelde paars-wit zondag 2-2 gelijk tegen de Rouches. Anders Dreyer (23.) opende de score. Hayao Kawabe (45.+2) en Wilfried Kanga (55.) keerden de rollen om. Opnieuw Dreyer (77. pen) hielp de thuisploeg aan een punt.

De Brusselaars namen meteen het commando in het Lotto Park, waar na de rellen van donderdag geen Standard-fans aanwezig waren. Een schot van Dolberg zoefde nipt naast. Aan de overzijde trapte Kanga op Schmeichel. Na een knappe doorsteekpass van Verschaeren duwde Dreyer de 1-0 binnen. De treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel, waarna de VAR het doelpunt wel toekende. Standard reageerde meteen, Kawabe trapte de bal tegen de paal. Na het uitvallen van Vanheusden hadden de bezoekers op slag van rust dan toch reden tot vieren. Kawabe zette Schmeichel op het verkeerde been en besloot vervolgens naast de Deen in doel: 1-1.

Vroeg in de tweede helft werd het stil in het stadion. Alzate stuurde Kanga diep, de Ivoriaan bleef koelbloedig en deed de netten trillen. Dreyer mikte daarna de 2-2 wild over. En Bokadi knalde na een technisch hoogstandje in het zijnet. Een vrije trap van Dreyer spatte nadien uiteen op de kruising, Bodart bracht knap redding bij de herneming van Vazquez. Ref Lardot wees meteen daarna naar de strafschopstip na hands van Fossey, Bodart zat onvoldoende bij de elfmeter van Dreyer: 2-2. De Standard-doelman wist daarna wel raad met een kopbal van Vazquez. Een vermakelijke Clasico kreeg uiteindelijk geen winnaar.

In de stand nadert nummer twee Anderlecht (35 ptn) tot op drie punten van leider Union, dat momenteel een uitmatch speelt tegen Charleroi. Standard is negende met 21 punten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni