Anderlecht en Zulte spelen zondag om titel

© brusselnieuws.be
17/05/2013
De twee overblijvende titelkandidaten hebben donderdagavond allebei hun match gewonnen. Anderlecht versloeg Lokeren met 2-4 en Zulte-Waregem legde Club Brugge over de knie: 5-2. Zondag wordt in het Astridpark uitgemaakt wie kampioen wordt.

Sporting kende weinig moeite met Lokeren, de rode lantaarn van play-off 1. Net na de rust zat paars-wit al op rozen toen Suarez de 0-3 tegen de netten knalde. Voor de pauze hadden Kljestan en alweer Suarez al de geruststellende 0-2 op het bord gezet.

Toch kwam Anderlecht een paar keer goed weg. Bij 0-1 moest Proto een penalty redden. Net voor de rust miste Harbaoui onbegrijpelijk voor Lokeren.

Na tweede treffer van Suarez zat Anderlecht al met zijn hoofd bij de match van zondag. De Zeeuw maakte er met een beauty 0-4 van, maar door het gebrek aan concentratie kon de thuisploeg nog twee keer milderen.

Het kampioenschap kent zondag zijn ontknoping in het Astridpark. Achtervolger Zulte-Waregem zette immers Club Brugge opzij met 5-2. Anderlecht heeft zondag genoeg aan een gelijkspel om de 32ste landstitel binnen te rijven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni