1772 COACH UNION voetbalveld 26

Anderlecht gaat in oefenmatch met 0-6 de boot in tegen Sparta Praag

© Belga
15/07/2023

RSC Anderlecht is vrijdag met 0-6 onderuitgegaan tegen de Tsjechische kampioen Sparta Praag. De oefenwedstrijd in Oostenrijk werd in drie periodes van 45 minuten afgewerkt. Aanwinst Kasper Dolberg speelde zijn eerste minuten voor paars-wit, maar zag zijn ploeg, nog voor hij werd vervangen in minuut 70, tegen een dubbele achterstand aankijken. Ook verdediger Louis Patris maakte in minuut 76 zijn debuut.

Ladislav Krejci (32. pen. en 63.) deed Sparta juichen. Krejci scoorde wat later een hattrick (84.) door nog een strafschop om te zetten. Het laatste kwartier diepten de mannen van ex-Antwerp coach Brian Priske hun voorsprong nog met drie doelpunten uit. De laatste maakte de Tsjechen opnieuw vanop de stip. Anderlecht kan de ruime nederlaag nog voor de start van de competitie doen vergeten tijdens een galawedstrijd tegen Ajax (22 juli).