Anderlecht geeft jeugdspeler Lukebakio profcontract

© Belga
08/12/2015

Dodi Lukebakio Ngandoli heeft maandag een contract voor vijf seizoen getekend bij RSC Anderlecht. Dat maakte paars-wit op zijn website bekend. De 18-jarige spits is een jeugdproduct van Anderlecht. Dit seizoen maakte hij zijn debuut in de eerste ploeg.

In oktober werd Lukebakio voor het eerst ingebracht tijdens de topper tegen Club Brugge. Daarna kreeg hij nog twee invalbeurten.

"Ik zou de club en de coach willen bedanken voor de kans die ze mij geven", reageerde Lukebakio op de website van Anderlecht. "Ik blijf met beide voeten op de grond, want dit is nog maar het begin van mijn carrière. Ik zal hard werken om stap per stap meer kansen te krijgen in het eerste elftal van RSCA."

"Dat we Dodi een contract voor vijf seizoenen aanbieden, betekent dat we geloven in zijn talent en kwaliteiten", klinkt het bij manager Herman Van Holsbeeck. "Het is nu aan hem om de stappen te zetten om een volwaardige profvoetballer te worden, maar we zijn ervan overtuigd dat hij alles in huis heeft om dit waar te maken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni