Anderlecht geeft Lokeren genadeschot en is weer stapje dichter bij play-off I

YH
© BRUZZ
03/03/2019

RSC Anderlecht is zondagavond op de 28e speeldag van de Jupiler Pro League met 1-2 gaan winnen bij Lokeren. Paars-Wit veroordeelt de Waaslanders zo tot degradatie naar de Proximus League. Zelf pakt Anderlecht broodnodige punten in de strijd om het laatste PO I-ticket.

In play-off II is ’t ook plezant. Die troostende woorden kregen de bezoekers te horen van de Lokerse supporters. De Anderlecht-fans antwoordden gevat en meenden dat het voor Lokeren ook best wel leuk vertoeven kan zijn in de tweede klasse. Aan sfeer geen gebrek dus op Daknam. Er stond dan ook voor beide ploegen veel op het spel, al was daar op het veld aanvankelijk niet veel van te merken.

Flauw voetbal

Lokeren wist na zo’n acht minuten spelen te dreigen via Anton Saroka. De Wit-Rus zag zijn poging echter gered worden door RSCA-doelman Thomas Didillion. Het antwoord van Anderlecht liet niet lang op zich wachten. Zo schilderde Dennis Appiah, die moederziel alleen de rechterflank mocht afdwarrelen, in de zestiende minuut een goed aangesneden voorzet op het hoofd van Ivan Santini. De Kroaat toonde nog maar eens zijn kunnen in de luchtduels en kopte de 0-1 hard tegen de netten. Die goal was meteen ook het enige hoogtepunt van een eerste helft waarin beide ploegen aan creativiteit misten.

Na de pauze leek Anderlecht met meer vertrouwen te voetballen. Yari Verschaeren probeerde het met een krulballetje, maar de jonge middenvelder miste precisie. Aan de overkant zocht Lukas Marecek naar de gelijkmaker, maar ook die poging eindigde op de vuisten van Didillion. Na een uurtje voetballen toonde Davino Verhulst zijn reflexen op een tweede schot van Verschaeren.

Deschacht Lokeren - Anderlecht

| Ook voormalig Anderlecht-icoon Olivier Deschacht beseft hoe laat het is.

Laatste hoop

De 0-2 kwam er in de 67e minuut dan toch via het hoofd van Pieter Gerkens. Lokeren besefte op dat moment dat de degradatie steeds onvermijdelijker werd. De club uit het Waasland was wakker geschud en begon aan een laatste salvo. Op tien minuten van het einde werd de Lokerse hoop terecht opnieuw aangewakkerd door José Cevallos die de bal in de 81e minuut voorbij Didillion duwde.

Dan toch play-off I?

Anderlecht wist de thuisploeg tot het laatste fluitsignaal in bedwang te houden en slaagde er zo in de broodnodige drie punten mee te pakken naar het Astridpark. Paars-Wit hoeft dus voorlopig nog niet te vrezen dat het in POII eindigt. Met 45 punten houdt RSCA op twee wedstrijden van het einde van de reguliere competitie de kansen op een POI-ticket gaaf. Anderlecht heeft daarbij zijn lot in eigen handen: zolang het geen punten meer verliest, kan AA Gent (44 punten) er niet over wippen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport , Sporting Flagey , sporting flagey , Sporting Lokeren , RSCAnderlecht , RSCA , Voetbal , Jupiler Pro League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni