| KV Kortrijk tegen Rsc Anderlecht in de Jupiler Pro League Islam Slimani Anderlecht-aanvaller voor het doel van KV Kortrijk

Anderlecht haalt op de valreep gelijkspel binnen

19/02/2023

RSC Anderlecht heeft zondagavond op de 26e speeldag in de Jupiler Pro League op bezoek bij KV Kortrijk 2-2 gelijk gespeeld. Aanvaller Slimani liet in het slot nog een uitgelezen kans op de 2-3 liggen.

Anderlecht mocht in het Guldensporenstadion nochtans met een 0-1 voorsprong gaan rusten, maar dat had het vooral te danken aan een met kansen morsende thuisploeg. Kortrijk had aan een zestal kansen niet voldoende om de nul van het bord te vegen, paars-wit toonde zich efficiënter en na eerdere missers van Islam Slimani en Benito Raman trof Anders Dreyer met de rust in zicht na een hoekschop toch raak: 0-1. Voor de 24-jarige Deen reeds de derde treffer in de paars-witte kleuren, ook de voorbije twee competitieduels trof hij telkens raak.

Anderlecht zat echter helemaal nog niet op rozen in West-Vlaanderen en nog voor het uur was alles te herdoen. Anderlecht-doelman Bart Verbruggen had bij een loepzuivere counter eerst nog een goeie reactie in huis op een poging van Billal Messaoudi, maar Abdelkahar Kadri was goed gevolgd en kon de gelijkmaker in doel duwen: 1-1.

Met de 2-1 van Joao Silva nauwelijks tien minuten na de gelijkmaker leek de thuisploeg erop en erover te gaan, totdat KVK in de slotfase achterin aan het klungelen ging. Michael Murillo profiteerde optimaal van een misverstand tussen Kristof D'Haene en doelman Tom Vandenberghe door de late 2-2 in het lege doel te schuiven.

Slimani liet in het slot nog een uitgelezen kans op de 2-3 liggen, maar zijn kopbal ging naast. In de strijd om de plaatsen in de Europe Play-off komt Anderlecht met 35 punten voorlopig op een met STVV gedeelde negende plaats. Sint-Truiden heeft nog een wedstrijd minder en komt zondagavond nog in actie tegen Westerlo, het slotduel van deze speeldag.