| RSC Anderlecht kan de zaak omtrent oud-speler Junior Kabananga zonder gevolg klasseren

Anderlecht hoeft van FIFA niet te betalen in zaak Junior Kabananga

© Belga
22/03/2018

RSC Anderlecht kan de zaak omtrent oud-speler Junior Kabananga zonder gevolg klasseren. De Geschillencommissie van de Wereldvoetbalbond FIFA besliste vandaag/donderdag dat paars-wit geen opleidingsvergoeding meer hoeft te betalen aan diens voormalige club.

De Portugese spelersmakelaar Paulo Teixeira had samen met het Congolese Aigles Verts een klacht ingediend bij de FIFA omtrent de opleidingsvergoeding van Kabananga. Ze vroegen 100.000 euro plus intresten en beschuldigden de Belgische recordkampioen van het vervalsen van documenten.

Op zijn website laat Anderlecht donderdag weten dat de FIFA de klacht ontvankelijk maar ongegrond heeft verklaard. "De FIFA legt RSC Anderlecht dan ook geen enkele boete of sanctie op en oordeelt dat de transfer en het contract van Kabananga juridisch gezien helemaal in orde waren", luidt het.

Kabananga voetbalde tussen 2010 en 2013 voor Anderlecht, maar was er geen vaste waarde en werd uitgeleend aan Germinal Beerschot en Roeselare. Cercle Brugge nam de spits over van paars-wit. Hij voetbalde daarna nog voor het Kazachse Astana en het Turkse Karabükspor. Vandaag draagt de 28-jarige Congolees het shirt van het Saoedische Al-Nasr Riad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RSC Anderlecht, Junior Kabananga

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni