Anderlecht kan weer ademhalen na broodnodige zege op Seraing

© Belga
22/01/2023
Updated: 23/01/2023 10.53u

RSC Anderlecht heeft zondag na een bijzonder woelige week een broodnodige zege geboekt in de Jupiler Pro League. Op de 22e speeldag ging de Belgische recordkampioen met het kleinste verschil (0-1) winnen op bezoek bij rode lantaarn Seraing. Youngster Mario Stroeykens scoorde een kwartier voor affluiten het enige doelpunt van de wedstrijd.

Na een felbevochten eerste helft was 0-0 een min of meer logische ruststand in het Stade du Pairay. De bezoekers uit Anderlecht hadden het veldoverwicht en dwongen ook twee kansen af, maar Benito Raman en Kristian Arnstad vonden thuisdoelman Guillaume Dietsch op weg naar doel. Aan de overzijde was het even bibberen voor paars-wit toen Antoine Bernier in de zestien Zeno Debast van zich afschudde, de Nederlandse doelman Bart Verbruggen had een beenveeg in huis om Bernier van de openingstreffer te houden.

Een Anderlecht onder hoogspanning bibberde wel vaker op het veld van de rode lantaarn, dat slechts ternauwernood sneeuwvrij en dus speelklaar gemaakt kon worden. Net op het moment dat een zwakke thuisploeg steeds nadrukkelijker op zoek ging naar de openingstreffer, sloeg paars-wit aan de overkant toe. Murillo stuurde nieuwkomer Anders Dreyer de zestien in, de Deen omspeelde de doelman en vond voor doel Mario Stroeykens, zowat de beste Anderlechtenaar op het veld, die aan de eerste paal het verlossende doelpunt binnentikte: 0-1, meteen ook de eindstand.

Vogel voor de kat

Met de tweede zege onder Brian Riemer en de eerste na de recente 1 op 9, mag RSCA weer even ademhalen. Met 27 punten klimmen ze voorlopig immers over KV Mechelen (25) en Charleroi (26) naar de elfde plaats en tellen ze zeven punten meer dan Zulte Waregem, de op twee na laatste in de stand. KV Oostende is met zeventien punten voorlaatste. In de strijd om het behoud lijkt dit Seraing, met amper vijftien punten op de teller, een vogel voor de kat te zijn.

Zondagavond staan de laatste twee duels van deze speeldag op het programma. Om enigszins in het spoor van nummer drie Antwerp te blijven, moet landskampioen Club Brugge de punten thuishouden tegen Charleroi. AA Gent, met 35 punten de nummer vijf in de stand, sluit de speeldag af met een verplaatsing naar Sint-Truiden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni