Anderlecht klopt Westerlo dankzij razendsnelle openingsgoal

© Belga
20/08/2023

RSC Anderlecht heeft zondagnamiddag op de vierde speeldag van de Jupiler Pro League zijn derde opeenvolgende overwinning bijgeschreven. De recordkampioen nam de maat van Westerlo met 2-1. Paars-wit beent zo Union Sint-Gillis bij op een gedeelde tweede plaats met 9 op 12. Westerlo glijdt af naar de vijftiende en voorlaatste plaats met 1 op 12.

De Brusselaars hadden slechts een halve minuut nodig om op voorsprong te klimmen in het eigen Lotto Park: Kasper Dolberg (1.) toonde zijn torinstinct door een voorzet van Theo Leoni tegen de netten te duwen.

RSCA controleerde de partij nadien relatief eenvoudig, maar liet evenwel lange tijd na om de Kemphanen de doodsteek toe te dienen. Uiteindelijk zorgde aanvoerder Jan Vertonghen (72.) voor de verlossende verdubbeling van de bonus door als een volleerde spits weg te draaien van zijn belager en Nick Gillekens het nakijken te geven met een overhoekse schuiver. Toch kregen we nog een prangende slotfase door toedoen van twee Westelse invallers: Edisson Jordanov (81.) werkte een assist van Yusuke Matsuo beheerst af. Enkele minuten later had diezelfde Jordanov van dichtbij zowaar de gelijkmaker op de kruin, maar hij kopte onbegrijpelijk over.

Later op de dag speelt AA Gent gastheer voor Sint-Truiden, terwijl Racing Genk op hetzelfde tijdstip Charleroi over de vloer krijgt (16 uur). Promovendus RWDM maakt om 18u30 de verplaatsing naar Club Brugge en KV Kortrijk en AS Eupen trekken om 19u15 een streep onder de vierde speeldag.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni