| Na de overwinninng tegen OH Leuven, komt Anderlecht de top acht binnen.

Anderlecht komt top 8 binnen na 0-2 zege bij OH Leuven

19/03/2023

RSC Anderlecht heeft zondag op de dertigste speeldag van de Jupiler Pro League drie belangrijke punten veroverd op het veld van Oud-Heverlee Leuven. Paars-wit won met 0-2 en komt voorlopig de top acht binnen, goed voor een plaats in de Europe Play-offs (nummers 5-8).

Anderlecht begon op een roze wolk aan het duel aan Den Dreef, na de kwalificatie voor de kwartfinales van de Conference League van tegen de Spaanse subtopper Villarreal. De wedstrijd startte echter met een ferme tegenslag voor Anderlecht, dat Yari Verschaeren na negen minuten met wat leek op een ernstige knieblessure zag uitvallen.

Groot doelgevaar bleef uit, maar gaandeweg kwam paars-wit opzetten. Na een VAR-interventie kregen de bezoekers na een halfuur een penalty, na een overtreding op Dreyer. Islam Slimani (33.) gaf geen krimp en trapte de 0-1 binnen. Een reactie van OHL bleef de eerste helft uit.

Na de pauze maakte de thuisploeg jacht op de gelijkmaker. RSCA-doelman Bart Verbruggen toonde echter waarom hij opgeroepen is voor de komende interlands met de Nederlandse nationale ploeg; hij hield Anderlecht recht. Murillo leek de Brusselaars ruim tien minuten voor tijd op een rebound de dubbele voorsprong te bezorgen, maar de VAR keurde de treffer af voor randje buitenspel.

OHL putte hier moed uit voor een slotoffensief. Kristian Arnstad (90.) deed met de 0-2 aan de overkant echter de boeken toe.

In de stand komt Anderlecht de top acht binnen met 42 punten, voor Charleroi (41 punten, match minder) op de negende plaats. OHL staat elfde met 39 punten.