| Percy Tau, toen nog voor Union, de beste speler van de Proximus League seizoen '18-'19.

Percy Tau voetbalt dit seizoen voor RSC Anderlecht. De Brusselse club heeft de transfer van de Zuid-Afrikaanse aanvaller woensdag officieel bekendgemaakt. De 26-jarige Tau was vorig seizoen aan de slag bij Club Brugge en het jaar daarvoor bij Union Saint Gilloise.

De Zuid-Afrikaan werd door blauw-zwart vorig seizoen gehuurd van de Engelse club Brighton & Hove Albion. Tau, 21-voudig Zuid-Afrikaans international, was bij Club goed voor dertig officiële duels. Daarin scoorde hij vier keer en gaf acht assists. Eerder speelde hij in Brussel al bij Union Saint Gilloise, dat hem ook huurde van Brighton. Dat hij die club nog niet vergeten is, zei hij afgelopen winter nog tegenover de camera van BRUZZ, toen hij met Club Brugge Anderlecht uitschakelde in het bekertoernooi.

Sportief directeur Peter Verbeke is blij met de komst van Tau. "Percy is een speler die de hoofdstad en de competitie reeds kent. Hij is een creatieve, technisch sterke, snelle en wendbare speler en kan op verschillende aanvallende posities uit de voeten. Daarnaast heeft hij reeds aangetoond efficiënt en beslissend te kunnen zijn. We moeten hem door een gebrek aan voorbereiding nog even tijd geven om belangrijk te zijn voor ons, maar we zijn natuurlijk blij met zijn toegevoegde waarde voor onze kern."

Tau zelf kijkt uit naar de samenwerking met zijn nieuwe ploegmaats en de technische staf. "Ik maak deel uit van een elftal dat altijd wil voetballen en aanvallen. Dat is me op het lijf geschreven. RSC Anderlecht past bij mijn voetbalstijl. We zijn voor elkaar gemaakt. Ik zal er alles aan doen om mijn steentje bij te dragen en de club terug te loodsen naar waar ze thuishoort: de top van het Belgische voetbal."

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Brussel , Sport , Sporting Flagey , RSC Anderlecht , RSCA , Percy Tau

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni