Anderlecht krijgt deksel op de neus in Split

© FM Brussel
01/10/2010
Ondanks een verdienstelijke wedstrijd verloor Anderlecht donderdagavond in de laatste minuut van de blessuretijd op het veld van Hajduk Split. In groep G van de Europa League is paars-wit na twee matchen laatste met nul punten.

De Belgische kampioen had de wedstrijd onder controle tot de Kroatische fans enkele minuten voor het einde van de reguliere speeltijd de match sillegden met hun Bengaals vuur. Bij de hervatting was de concentratie en organisatie plots weg. Doelman Silvio Proto pakte eerst nog uit met een wereldsave maar moest zich in de 96ste (!) toch gewonnen geven op een poging van Vukusic (1-0).

Overwinteren in Europa wordt na de 0 op 6 erg moeilijk voor Anderlecht.