Anderlecht laat Chipciu terugkeren naar Roemenië

© PhotoNews

Alexandru Chipciu verlaat RSC Anderlecht voor de Roemeense competitieleider CFR Cluj, zo laat paars-wit zaterdag weten.

De dertigjarige rechtermiddenvelder werd na het EK in Frankrijk overgenomen van Steaua Boekarest, maar kon in de Belgische hoofdstad nooit helemaal overtuigen, net als zijn landgenoot Nicolae Stanciu, die een maand later voor een recordbedrag overkwam van Steaua. Stanciu vertrok twee jaar geleden al met een definitieve transfer naar Sparta Praag, de Tsjechische club waar hij na een ommetje bij Al-Ahli nog steeds zit. Chipciu werd uitgeleend aan Sparta Praag en keerde vorige zomer terug naar Anderlecht, waar hij geen toekomst meer had.

De 46-voudige Roemeense international speelde 69 wedstrijden voor de Belgische recordkampioen, zijn laatste minuten dateerden van medio april 2018 tegen Standard.

Chipciu begon zijn profcarrière bij FC Brasov, dat hem uitleende aan Forex Brasov en Braila. In 2012 maakte hij de overstap naar Steaua Boekarest. In 116 wedstrijden maakte Chipciu 24 doelpunten voor de topclub.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?