| Anderlecht-verdedigers Jan Vertonghen en Wesley Hoedt (archiefbeeld).

Anderlecht laat dure punten liggen na 0-0 tegen Westerlo

© Belga
09/04/2023

RSC Anderlecht is er zondag niet in geslaagd de drie punten thuis te houden tegen Westerlo. Het werd 0-0 in het Lotto Park. De Kemphanen waren met een slotoffensief nog het dichtst bij een zege. De Brusselaars blijven zo buiten de top acht.

Paars-wit begon gretig aan de partij, zonder evenwel grote kansen te creëren. Westerlo herstelde gaandeweg het evenwicht, Anderlecht-doelman Verbruggen maakte de kansen van de bezoekers onschadelijk.

Meteen na de pauze werden de doelmannen evenmin zwaar op de proef gesteld. In de 70e minuut kopte RSCA-aanvoerder Vertonghen op Bolat. Anderlecht maakte geen aanspraak meer op de broodnodige driepunter. Westerlo hield eenvoudig stand en was zelfs nog het dichtst bij de winning goal. Van den Keybus knalde van dichtbij op Verbruggen en een afstandsschot van Van Eenoo raakte de lat. De Anderlecht-doelman was bij de pinken toen Vetokele kon aanleggen en ook Nene devieerde de bal tegen de dwarsligger. Aan de overzijde hobbelde een afgeweken schot van Stroeykens voorlangs.

Met nog twee speeldagen voor de boeg is Anderlecht negende met 46 punten. Westerlo staat twee plaatsen hoger op de zevende stek, met 49 punten. Na de 3-2 zege van zaterdag tegen Zulte Waregem is Charleroi met 47 punten terug te vinden op de achtste plaats, de laatste stek die recht geeft op deelname aan de Europe Play-offs. De Carolo's hebben in principe wel nog een match tegen KV Mechelen tegoed. Cercle Brugge is met 44 punten tiende. De Vereniging speelt om 16u een uitmatch tegen nummer drie Antwerp.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni