Anderlecht laat Sven Kums op huurbasis terugkeren naar AA Gent

© Photo News

Sven Kums gaat opnieuw de kleuren van AA Gent verdedigen. De 31-jarige middenvelder wordt tot het einde van het seizoen door RSC Anderlecht uitgeleend aan de club waar hij van 2014 tot 2016 zijn sporen verdiende. Dat maakten beide clubs woensdag bekend.

Kums is een jeugdproduct van Anderlecht, maar brak bij de Brusselaars nooit door. Hij belandde achtereenvolgens bij Lierse, Kortrijk, Heerenveen en Zulte Waregem. Begin juli 2014 tekende hij een contract bij AA Gent en daar ontbolsterde hij helemaal. Hij werd er kapitein en rechterhand van coach Hein Vanhaezebrouck, pakte in zijn eerste seizoen bij de Buffalo's meteen de landstitel en kreeg in januari 2016 de Gouden Schoen.

Eind augustus 2016 volgde er een transfer naar het buitenland, via Watford belandde de middenvelder in de Serie A bij Udinese. Na één seizoen Italië keerde Kums terug naar België en tekende hij bij Anderlecht. Daar paste hij nu niet meer in de plannen van speler-trainer Vincent Kompany.

AA Gent strikte woensdag ook nog de 19-jarige middenvelder Nicky Beloko, een Zwitser met Kameroense roots. De Buffalo's huren Beloko voor één seizoen, met een aankoopoptie, van het Italiaanse Fiorentina, waar hij voor de U19 uitkwam.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?