Supporters Anderlecht c RSCA

Anderlecht leider na winst tegen Genk

© brusselnieuws.be
12/05/2014

Met nog twee wedstrijden op de kalender heeft Anderlecht de leiding genomen in Play-off 1. Paars-wit won overtuigend van Genk met 4-0. In de eindronde van derde klasse verloor Union met 0-3 van Turnhout.

Bruno opende de score voor Anderlecht na iets meer dan een kwartier en Najar verdubbelde de voorsprong op slag van rust. In de tweede helft zagen we een bevrijd Sporting. Bruno scoorde zijn tweede van de avond en ook Praet pikte een goaltje mee.

"In het begin lieten we Genk te veel komen en waren we niet scherp genoeg in de duels, maar we scoorden op het goede moment", analyseert trainer Besnik Hasi. "In de tweede helft ging Genk meer risico nemen en daar hebben we goed gebruik van gemaakt."

Op twee speeldagen van het einde staat Anderlecht nu aan de leiding. Club Brugge telt, na 0-1 winst bij Standard evenveel punten, maar heeft een wedstrijd minder gewonnen. Standard volgt op twee punten.

Er staan nog twee speeldagen op het programma. Donderdag moet RSCA naar Zulte-Waregem, zondag is er dan de slotspeeldag, thuis tegen Lokeren. Als Anderlecht het daarin even goed doet als de concurrenten is het kampioen.

Verlies en nieuwe coach voor Union
In derde klasse mocht Union door licentieproblemen van de andere clubs toch deelnemen aan de eindronde, maar dat lijkt geen succesverhaal te worden. In de heenwedstrijd tegen Turnhout verloor Union thuis met 0-3. Promotie naar tweede klasse is daarmee heel ver weg.

De club uit Sint-Gillis is ondertussen in volle voorbereiding voor volgend seizoen. Na de wedstrijd was te horen dat Drazen Brncic de nieuwe trainer wordt. Hij heeft een contract voor één seizoen getekend. Als voetballer speelde de Kroaat onder meer bij Charleroi in de jaren 1990 en zelfs even bij AC Milan. Afgelopen seizoen was hij coach bij Verviers, dat in derde klasse B tweede eindigde, vijf plaatsen hoger dan Union.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni