Anderlecht verloor na een zwakke wedstrijd met 3-1 bij Charleroi, terwijl eerste achtervolger Club Brugge met 4-2 won van Waasland-Beveren. Brugge stijgt zo naar de eerste plaats.

Veel tijd om van die opdoffer te herstellen heeft Anderlecht niet, want woensdag volgt al het Champions League duel thuis tegen het Turkse Galatasaray. Bij winst is Anderlecht zeker dat het Europees overwintert.

In tweede klasse is Zaventem nu alleen laatste. Het verloor de degradatietopper bij Heist met 2-1. Tot dit weekend deelde het die laatste plaats nog met Geel, maar die hielden zaterdag White Star op een 1-1 gelijkspel. White Star blijft zo aan een zeer matig seizoen bezig, en blijft op een magere 12de plaats in de rangschikking.

In derde klasse speelde Union 1-1 gelijk bij Verviers, de voorlaatste in de stand. Union mist zo de kans om op te klimmen in de stand, het blijft vijfde. Diegem hield La Louvière op een 0-0 gelijkspel en is nu derde laatste, Grimbergen staat daar maar één plaats boven na een 2-0 verlies bij leider Kappellen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni