Anderlecht-linksachter Moussa N'Diaye mag naar het WK met Senegal

© RSCA Studio
| Anderlecht kocht de Senegalese verdediger Moussa N'Diaye van FC Barcelona B.
Updated: 20-11-2022 - 14:22

Senegal heeft zondag in laatste instantie Moussa N'Diaye opgeroepen voor het WK. De linksachter van Anderlecht vervangt in de selectie van bondscoach Aliou Cissé sterspeler Sadio Mané. De aanvaller van Bayern München is out na een operatie aan het rechterkuitbeen. Cissé bevestigde het nieuws zondag op zijn persconferentie. Anderlecht meldde de selectie van N'Diaye eerder al op sociale media.

De Senegalees is de 25ste speler uit de Jupiler Pro League die zal deelnemen aan het WK voetbal in Qatar.

Verschillende media meldden eerder dat N'Diaye Monaco-verdediger Ismail Jakobs zou vervangen in kern. Die kan voorlopig niet spelen, omdat zijn naturalisatiepapieren niet tijdig in orde raakten. Maar hij blijft wel bij de selectie. Jakobs speelde eerder voor de beloften van Duitsland. In september maakte hij zijn debuut voor Senegal in twee vriendschappelijke interlands. Bondscoach Cissé hoopt hem dit WK nog speelgerechtigd te krijgen. "En indien dat niet lukt, houden we alle scenario's open", zei hij. "We hebben een polyvalente selectie. Daarom werd ook N'Diaye opgeroepen."

Anderlecht nam de twintigjarige N'Diaye afgelopen zomer over van het tweede elftal van FC Barcelona. Hij kwam bij paars-wit dit seizoen tot dusver tien keer in actie. In september maakte hij pas zijn debuut voor het Senegalese beloftenteam. Voordien speelde hij wel tien keer mee bij het U20-team van Senegal. Hij werd nog nooit opgeroepen voor de A-ploeg.

Senegal werkt maandag, om 17 uur Belgische tijd, al zijn eerste groepswedstrijd op het WK af tegen Nederland. Bondscoach Cissé had tot 24 uur voor die eerste partij om zijn selectie nog aan te passen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?