| De nieuwe uitshirts brachten de Brusselaars geen geluk.

Anderlecht lost de rol tegen Gent, Brugge is kampioen

Mathias Declercq
© BRUZZ
13/05/2018

Niet RSC Anderlecht, maar Club Brugge is kampioen. De Bruggelingen klaarden met een gelijkspel de klus op Standard, terwijl de Brusselaars een héél slechte zaak deden in de strijd om de tweede plaats door met 1-0 de boot in te gaan tegen Gent. Anderlecht dreigt zo na naast een ticket voor de Champions League te grijpen.

Een waterkansje op de titel had Anderlecht nog, voor de wedstrijd tegen Gent. Maar vooral de tweede plaats – die toegang geeft tot de voorrondes van de Champions League – was het doel, en daarvoor moest er absoluut gewonnen worden. Maar ook Gent moest de volle buit halen als het Genk en Charleroi achter zich wou houden in de strijd om een Europees ticket.

Voor de match van de waarheid trad RSCA zonder enkele sterkhouders als Trebel (geschorst) en Najar (geblesseerd) aan, maar wel in een gloednieuwe uitrusting. Maar of het nu zalmroos, koraalkleurig oranje dan wel huidskleurig was: een deel van de Anderlecht-supporters gaf met spanddoeken duidelijk aan wat ze van de nieuwe uitshirts vond.

De nieuwe shirts vielen niet bepaald in de smaak bij de meegereisde Anderlechtsupporters.

Teo met de hak

Wie dacht dat de belangen zo kort voor het einde van de play-offs nefast zou zijn voor de aanvalsdrang van beide ploegen, had het duidelijk mis. Na een furieuze start aan beide kanten was het de thuisploeg die al vroeg aanspraak kon maken op de openingstreffer. Sels ging eerst goed plat op een schuiver van Andrijasevic en had daarna een wereldsave in huis op een kopbal van Gent-verdediger Bronn.

Daarna nam Anderlecht het roer over. Keer op keer was het eindstation de jonge Gerkens, maar die vond eerst nog de teruggekeerde Estiti op zijn weg en besloot even later iets te zwak uit de draai. Dan viel de beste kans nog voor de voeten van Teodorczyk na een knap uitgesponnen aanval, maar de Pool zag zijn hakje net naast de paal hobbelen.

Snelle counteraanval van Gent levert op

Een 0-0 ruststand was een score waar beide ploegen absoluut niets aan hadden, en dus moest er gescoord worden. Opnieuw kreeg Bronn een reuzekans, maar de Tunesische verdediger legde de bal nog onbegrijpelijk over het doel van Sels. Toch was het AA Gent dat de score kon openen. Teodorczyk liet zich te makkelijk wegzetten in het penaltygebied, waarop Gent plots een knap staaltje counteraanval op de mat legde. De bal kwam via Jaremtsjoek uiteindelijk snel voor doel, waar Simon de bal maar binnen te lopen had.

Anderlecht moet voorlopig genoegen nemen met een ticket voor de Europa League

Anderlecht móest nu wel een vuist maken, maar liet simpelweg na om dat te doen. Aanvallend kregen de Brusselaars gewoon niets meer klaar, Gent liet na om een zwalpend Anderlecht af te maken. Kubo kreeg nog een unieke kans om de wedstrijd in schoonheid af te sluiten, maar zijn lobbal botste nog net over de deklat.

De terugkeer van Hein Vanhaezebrouck naar zijn oude club Gent werd er zo eentje om snel te vergeten. RSCA lost de rol en ziet rivaal Club Brugge wél doen wat moet. De West-Vlamingen speelden gelijk tegen Standard Luik en zijn zo kampioen. Standard staat nog altijd op de tweede plaats, Anderlecht moet voorlopig genoegen nemen met een ticket voor de Europa League. Op de allerlaatste speeldag kan RSCA de situatie nog proberen rechtzetten tegen Genk, maar dan moet Standard punten laten liggen in Charleroi.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RSCA, RSC Anderlecht, Voetbal

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni