| Bubacarr Sanneh maakte indruk bij FC Midtylland en dat levert hem nu een transfer op naar Anderlecht.

Anderlecht maakt van Sanneh duurste verdediger in eerste klasse

GR
© BRUZZ
31/08/2018
Updated: 31/08/2018 16.28u

Voetbalclub Anderlecht heeft op de laatste dag van de zomermercato nog een dure vogel naar het Astridpark weten lokken. De Gambiaanse verdediger Bubacarr Sanneh komt over van het Deense FC Midtjylland en zou zijn handtekening hebben gezet onder een contract van vijf jaar. Met een transfersom van 8 miljoen euro wordt Sanneh de duurste verdediger ooit in de Belgische eerste klasse.

Sportief manager van Anderlecht Luc Devroe heeft aan het einde van de transferperiode nog stevig uitgehaald door Bubacarr Sanneh naar Brussel te halen. De 23-jarige verdediger zal spelen met nummer 4 en moet Kara Mbodj doen vergeten die naar Nantes trok.

De kostprijs van Sanneh, zo’n acht miljoen euro, was lange tijd een struikelblok, maar finaal ging Anderlecht toch overstag. De Gambiaan wordt zo de duurste verdediger ooit in de Belgische eerste klasse. Dat schrijft Het Laatste Nieuws op zijn website.

Komt ook Markovic nog?

De supporters van paars-wit mogen ook uitkijken naar de terugkeer van Lazar Markovic. De 24-jarige Serviër speelde vorig seizoen op huurbasis in het Constant Vanden Stockstadion en veroverde de harten van de fans met een paar goede prestaties én technische hoogstandjes.

Markovic had in eerste instantie geen zin om opnieuw uitgeleend te worden aan de recordkampioen en keerde na de competitie terug naar zijn moederclub Liverpool.

Maar tijd brengt raad en de laatste dagen gaf de flankaanvaller opnieuw blijk van interesse. Met nog maar een jaar contract zakte bovendien zijn prijs en zo kwam Anderlecht alsnog tot een akkoord met club en speler.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RSC Anderlecht, Bubacarr Sanneh, Lazar Markovic

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni