Anderlecht mag enkel nog zondagmiddag spelen

© FM Brussel
11/06/2013
Landskampioen Anderlecht speelt zijn thuiswedstrijden volgend seizoen altijd op zondagmiddag. Op andere dagen mag de club van de gemeente en de polite niet thuis spelen.

"Net als vorig seizoen mag Anderlecht geen wedstrijden op zondagavond (om 20.30 uur, red.) spelen omdat de lokale politie maandagochtend moet instaan voor het transporteren van gevangenen", vertelt kalendermanager Nils Van Brantegem aan Het Nieuwsblad en Sudpresse. "Daarnaast wil Anderlecht zelf niet spelen op vrijdag en zaterdag door parkeerproblemen. De enige mogelijkheid is dus op zondag om 14.30 of om 18 uur."

Erevoorzitter Michel Verschueren is furieus. "Ik moet de kalendermanager feliciteren met zijn staaltje jongleerwerk. Het is jammer dat we niet om 20 uur kunnen spelen. Dat is makkelijker voor de supporters en ook de restaurants krijgen zo meer eters."

Ook de gemeente Anderlecht moet het ontgelden. "Elk jaar betaalt de club 750.000 euro aan de gemeenschap en zie wat ze ons nu aandoen. Zelfs op zondag moeten onze arme supporters parking betalen rond het stadion. Tijdens de volgende verkiezingen moet er een RSCA-man op de lijst staan", aldus Verschueren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni