Anderlecht mist bekerfinale na dolle penaltyreeks

© brusselnieuws.be
03/03/2013
Niet Sporting Anderlecht maar wel Racing Genk mag naar de finale van de Beker van België. Paars-wit trok aan het kortste eind in een lange penaltyreeks. In de reguliere speeltijd had Genk de 1-0 uit de heenmacht uitgewist.

Dankzij de 1-0 uit de heenmatch trok Anderlecht naar Limburg met een goede uitgangspositie. Die werd na goed een uur wedstrijd echter ongedaan gemaakt door Jelle Vossen.

Kort voordien viel Anderlecht met tien man. Mbokani kreeg rood wegens natrappen op Simaeys.

Ondanks de man minder moest Sporting niet onderdoen. Er kwamen verlengingen aan te pas en daarin kwam paars-wit drie keer dicht bij de 1-1.

Scoren lukte echter niet en zo kwam het tot strafschoppen. Maar liefst twintig penaltys werden er getrapt. De zenuwslopende reeks was er te veel aan voor doelman Proto, die de negentiende miste. Uitgerekend Köteles, de Genkse goalie, trapte zijn ploeg vervolgens naar de Heizel.

Anderlecht bleef verweest achter. Voor paars-wit is de bekeruitschakeling de tweede opdoffer in vier dagen. Eerder op de week was er ook de eerste thuisnederlaag in de competitie tegen eerste achtervolger Zulte Waregem.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni