Anderlecht moet vol aan de bak tegen AZ

© brusselnieuws.be
23/02/2012
Sporting Anderlecht moet vanavond wat goedmaken tegen AZ Alkmaar wil het naar de achtste finales van de Europa League gaan. De 1-0- nederlaag moet uitgewist worden en er moet beter voetbal op de mat.

Anderlecht ging vorige week ten onder in Alkmaar na een zwakke partij. RSCA mocht van geluk spreken dat het wegkwam met maar een 1-0. Vanavond zal er vanaf 21.00 uur in het Astridpark uit een ander vaatje moeten getapt worden.

Dat beseft ook coach Ariël Jacobs. "We moeten alle terechte kritiek na de match van vorige week weerleggen," vertelde hij aan Sporza. "We willen bewijzen dat het een accident de parcours is. Iedereen bij ons zal er, gesteund door de fans, vol voor gaan."

Spits Milan Jovanovic was hard voor de eigen ploeg na de heenmatch, maar schat de kansen van Anderlecht alsnog hoog in. "Ik hoop dat we snel kunnen scoren en AZ bij de keel grijpen. Ik denk wel dat we om de 1-0 op te halen drie keer zullen moeten scoren," liet hij optekenen.

Goed nieuws is dat Alkmaar in de Nederlandse competitie met 3-0 onderuit ging tegen Utrecht. Anderlecht van zijn kant zette dan weer zonder grote problemen Westerlo opzij.

De andere Belgische clubs in de Europa League staan vanavond ook voor lastige opdrachten. Club Brugge moet thuis een 2-1-nederlaag goedmaken tegen Hannover. De kansen van Standard zijn iets beter na een 1-1 in en tegen Wisla Krakau.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni