| Anderlecht zag vorige week in de Conference League-match tegen het Roemeense FCSB Yari Verschaeren uitvallen met een knieblessure.

Anderlecht moet winnen om Europese droom levend te houden

JDK
© Belga
03/11/2022

Het is vanavond van moeten voor Anderlecht in de Conference League. De Belgische recordkampioen heeft geen andere keuze dan het laatste groepsduel, in en tegen het Deense Silkeborg, te winnen. Robin Veldman, de interimcoach van Anderlecht, gaf woensdagavond op zijn persconferentie aan dat de club er alles aan zal doen om Europees te overwinteren.

"De manier waarop we gaan spelen kan een boost geven aan de verdere ontwikkeling van onze speelwijze", legde Veldman uit. "Voor een club als Anderlecht staat winnen bovenaan. We willen heel graag een ronde verder. Dat zou een mooie bonus zijn in een tot dusver moeilijk seizoen."

Paars-wit kende dit seizoen nog maar weinig hoogtes en een Europese exit zou een nieuwe blamage zijn. Ondanks een rapport van amper 5/15 en een voorlopige derde plaats hebben de Brusselaars hun lot nog in eigen handen. Vanavond winnen op verplaatsing bij Silkeborg (tweede met 6 punten) en de overwintering is binnen.

Anderlecht zag vorige week in de Conference League-match tegen het Roemeense FCSB (2-2) Yari Verschaeren uitvallen met een knieblessure. De Rode Duivel reisde mee naar Denemarken, maar het is onzeker of hij zal spelen. "We gaan vanavond bekijken of hij kan spelen", aldus Veldman.

“We willen het positieve van vorige donderdag en zondag (4-2 zege tegen Eupen) in de manier van spelen doortrekken naar morgen. Yari is daar een onderdeel van."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, Yari Verschaeren, RSC Anderlecht , Conference League, robin veldman, Silkeborg IF

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni