| De spelersgroep viert.

Anderlecht naar Champions' Play-Offs na felbevochten zege

© Belga
11/04/2022

RSC Anderlecht heeft zich zondag op de 34e en laatste speeldag van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League geplaatst voor de Champions' play-offs (top 4). Paars-wit nam met dichtgeknepen billen een 2-3 overwinning vanuit Kortrijk mee terug naar Brussel.

De Brusselaars moesten winnen met het oog op de Champions' Play-offs en deden dat ook. Anderlecht kwam op achterstand nadat Kortrijk vroeg in de wedstrijd wist te scoren van op de stip, maar vijf minuten later bracht Zirkzee de Brusselse ploeg langszij. Ook Ait El Hadj en Kouame pikten in de tweede helft elk nog hun doelpunt mee. In de 67e minuut maakte Kortrijk nog de aansluitingstreffer, zo werd het dus nog even spannend.

Anderlecht springt door deze overwinning naar de derde plaats in het klassement en mag zich opmaken voor de Champions' Play-offs. Vincent Kompany was, op zijn verjaardag nota bene, door het dolle heen, maar verlegde de focus onmiddellijk naar de bekerfinale tegen KAA Gent. Die wordt op paasmaandag gespeeld in het Koning Boudewijnstadion.