De 37-jarige Nederlander was sinds de zomer van 2021 aan de slag bij paars-wit.

Anderlecht neemt afscheid van T2 Robin Veldman

© Belga
10/06/2023

Anderlecht heeft zaterdag bevestigd dat het volgend seizoen verdergaat zonder Robin Veldman. De 37-jarige Nederlander was sinds de zomer van 2021 aan de slag bij paars-wit.

Veldman maakte destijds de overstap van het opleidingscentrum van Ajax. Hij kreeg op Neerpede de beloften onder zijn vleugels, die dit seizoen voor het eerst in het profvoetbal, in de Challenger Pro League, uitkwamen. Veldman deed het uitstekend met de RSCA Futures en werd na het ontslag van Felice Mazzu in oktober 2022 interim-coach van de A-ploeg. Na de komst van de Deen Brian Riemer als nieuwe hoofdtrainer eind 2022 werd Veldman zijn assistent. Nu mag hij opnieuw beschikken. Een terugkeer naar Ajax is een mogelijkheid, volgens verschillende Belgische media.

"De club is sinds januari een nieuwe weg ingeslagen", legde CEO Sports Jesper Fredberg uit. "Bij zo'n proces horen ook soms moeilijke beslissingen. Na enkele gesprekken met Robin aan het einde van dit seizoen, hebben we beslist om de samenwerking niet verder te zetten. Dat neemt niet weg dat we Robins inzet altijd gewaardeerd hebben, we wensen hem dan ook het allerbeste voor de toekomst."

Veldman zelf gaf ook een korte reactie. "Ik wil alle supporters, collega's en spelers bedanken voor een mooie periode bij RSC Anderlecht. Het werken met de grote talenten van deze club was een voorrecht en dat zal ik altijd blijven koesteren."

De technische staf van volgend seizoen zal er bij paars-wit helemaal anders uitzien. Eerder werden al Dries Bloemen (Performance Coach) en Ian Burchnall (assistent) aangetrokken. Binnenkort wordt ook een keeperstrainer aangekondigd, nadat Javier Melchor zich door een ernstige familiale gebeurtenis verhinderd zag om zijn avontuur bij paars-wit te starten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni